Lang leve leren!

Wat ga jij doen
met je Persoonlijk leerbudget?

informatie voor werknemers

Werk jij in of voor een winkel met consumentenelektronica en val jij onder de cao van de elektrotechnische detailhandel? Heb jij een contract van meer dan 15 uur per week? Dan hebben we goed nieuws voor je! Jij kunt gebruik maken van je Persoonlijk Leerbudget waarmee leren en jezelf ontwikkelen nu nog makkelijker en leuker is.

Yes! Dat is leuk. Hoe hoog is mijn leerbudget?

Check voor je verder leest eerst deze voorwaarden.
Via je werkgever ontvang je dus een bedrag van € 150,- euro per jaar of € 12,50 per maand. En vanaf 1 januari 2024 zelfs €175 per jaar of €14,58 per maand. Je kunt maximaal drie jaar leerbudget sparen, maak er dus vooral gebruik van!

Het leerbudget kun je besteden aan opleidingen en trainingen die via dit leerportaal worden aangeboden en die bijdragen aan de versterking van je arbeidsmarktpositie. De keuze is enorm. Om je te helpen bij het maken van je keuze kun je gebruik maken van een keuzehulp.

Bereken hier op welk bedrag jij recht hebt.

Stappenplan voor de inzet van je Persoonlijk Leerbudget

Stap 1. Oriënteren en berekenen
Oriënteer je op deze website, lees de voorwaarden en bereken met de rekentool de hoogte van jouw persoonlijk leerbudget.
Stap 2. Maak een keuze het opleidingsportaal

Ga naar het opleidingsportaal en maak een keuze uit alle aangeboden trainingen die passen binnen jouw budget of het budget wat je met je werkgever hebt afgestemd.

Stap 3. Opleiding aanvragen
Als je een opleiding gevonden hebt, maak je een account aan (of je logt in) en vult het aanvraagformulier voor het betreffende product in. Op dit formulier vul je ook de gegevens van de leidinggevende/werkgever in voor het aanvragen van goedkeuring.
Stap 4. Aanvraag gaat naar je werkgever

Je leidinggevende / werkgever ontvangt jouw aanvraag per e-mail met een verzoek om goedkeuring door in te loggen of een account aan te maken.
Stap 5. Check / goedkeuring door werkgever

Je leidinggevende / werkgever checkt:

  • de hoogte van jouw persoonlijk leerbudget
  • of de  door jou aangevraagde opleiding voldoet aan de voorwaarden van het Persoonlijk Leerbudget
Bij akoord: je ontvangt een bevestiging per e-mail met informatie wanneer je kunt starten met de opleiding. De werkgever verwerkt de aanvraag in de administratie en ontvangt t.z.t. de factuur voor de opleiding.
Niet akkoord?  Je ontvangt een e-mail met een toelichting waarom je aanvraag is afgekeurd.

Meer informatie of nog vragen?

Lees de veelgestelde vragen voor werknemers voor meer gedetailleerde info over de mogelijkheden die het Persoonlijk Leerbudget jou biedt.

Na het lezen nog vragen? Stuur ons een bericht.